Ezt a blogot azért indítottam, mert hiszek abban, hogy az elkövetkező 10-15 évben óriási változás megy végbe az életünkben. A robotok egyre nagyobb részét végzik el munkánknak, míg saját tevékenységeink ehhez mérten átalakulnak.

A mesterséges intelligencia, amellyel tudósaink egy napon ezeket a gépeket felruházzák, egy átlagember agyi kapacitásának és lexikális tudásának sokszorosát lesz képes összehangoltan kezelni, irányítani, tizedmásodpercek alatt feldolgozva azt az információmennyiséget, amelyet mi egy életen át teszünk magunkévá és értelmezünk. Hogy aztán rájöjjünk, az élet értelme egyszerűen negyvenkettő.

A blog minden héten legalább egyszer a robotikához és a mesterséges intelligencia fejlődéséhez kapcsolódó posztot jelentet meg. Figyeljük a híreket, mert ismerkednünk kell ezzel az új "létformával".

Barátkozzunk vele, de azért féljük is, hiszen azok, akik robotjainkat fejlesztik, nemcsak porszívókon és android hoszteszlányokon agyalnak egésznap. Fegyverek is készülnek, éjjel-nappal városaink felett őrködő pilóta nélküli repülők és óceánok mélyén pihenő torpedó alakú vízalatti drónok.

Nincsen ezzel semmi baj. Beszéljünk róla!